Rondele de cartofi la cuptor

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2011 | 18652 vizualizari

 

Acestea sunt un altfel de aperitiv şi simplu şi delicios, sau garnitură, dacă preferați. Aproape aceeași rețetă ca și pentru coajă de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poftă de mâncare ... şi mult mai ușor! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii după un meci de fotbal sau chiar o gustare rapidă pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin tăierea unui cartof în jumătate şi scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor sub formă de rondele. Feliaţi astfel cartofii se gătesc uniform şi nici nu se obțin deșeuri .

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi noi , mari
  • Sare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • Boia de ardei, după gust
  • 1 / 3 cană mozzarella
  • 5 felii de kaiser (bacon), tăiate cuburi şi prăjite
  •  oregano
  • Ceapa verde ( merge și ca garnitură  , dacă doriți)
  • Smântână pentru servire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de cartofi la cuptor:

1. Încălziți cuptorul la 180 grade. 

2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot. Tăiați cartofii în felii de   1,5-2 cm grosime. 

3.  Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați  fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei şi da-ți la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

4. Întoarceţi cartofii şi pe cealaltă parte şi mai da-ți la cuptor pentru o perioadă suplimentară de încă 15 minute.

5. Scoateți tava din cuptor şi așezați deasupra fiecărui cartof un vârf de cuțit de mozzarella, kaiser şi ceapă verde pe partea de sus a fiecărei rondele

6.Reintroduceți tava în cuptor şi lăsați până când brânza este topită, aproximativ 10 minute.  Se servește cu ceapă verde și smântână, dacă doriți. Petrecere frumoasa !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bruschete mixte cu rosii si ansoa